Aircraft On Ground

AOG is een term die wordt gebruikt in de luchtvaart, als een vliegtuig aan de grond staat in verband met technische problemen en de onderdelen niet op de locatie voor handen zijn. In dit soort gevallen zal bijvoorbeeld materiaal elders moeten worden geregeld. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft over het algemeen een AOG desk, zij zoeken en vinden wereldwijd de gewenste onderdelen.

AOG koerier

Schiphol

In veel gevallen zal RCC Koeriers de gevraagde onderdelen ophalen op en rond Schiphol (indien deze daar beschikbaar zijn). Doordat wij over de nodige certificaten en ervaring beschikken, zal de passage op Schiphol vlot verlopen, zodat de onderdelen snel onderweg kunnen. Zodra de benodigde onderdelen beschikbaar zijn gaan wij direct door richting de locatie van de AOG.

Het gebeurt uiteraard ook regelmatig dat vliegtuig onderdelen door heel Europa door ons worden opgehaald en afgeleverd.

Schipholkoeriers

Het vervoeren vanuit en naar diverse vliegvelden, haar luchtvaartmaatschappijen en aanverwante bedrijven is iets, waar wij ons in hebben gespecialiseerd de afgelopen 25 jaar. Uiteraard is Schiphol het vliegveld waar wij het meeste affiniteit mee hebben en waar wij een graag geziene koerier zijn.